Tööstuse tn 36 ja lähiala detailplaneering

Paide Linnavalitsus teavitab, et 7.02.2022 korraldusega nr 40 algatati Tööstuse tn 36 ja selle lähiala detailplaneering, kinnitas detailplaneeringu lähteseisukohad ja jättis algatamata keskkonnamõju strateegilise hindamise.

Planeeringuala suurusega ca 2,2 ha hõlmab Paide linnas kinnistuid Tööstuse tn 36 (56601:005:0610) ja Tööstuse tänav T1 (56601:005:0035) Tööstuse ja Mündi tänavate ristmiku piirkonnas. Ala on kasutuses ärimaana ja planeeringust huvitatud isik on AS Tiigi Keskus.

Planeeringu eesmärk on kinnistule Tööstuse tn 36 kuni 18 m kõrguse laohoone hoonestusala, rajatiste, parkimise, liikluskorralduse ja juurdepääsude planeerimine.

Paide linna üldplaneeringus on detailplaneeringu ala maakasutuse juhtsihtotstarve ärimaa ja seda ei muudeta.

Detailplaneeringuga kavandatav tegevus, laohoone ehitamine ja seda toetavate rajatiste ehitamine ei ole keskkonnamõju hindamise ja keskkonnajuhtimissüsteemi seaduse (KeHJS) § 6 lõikes 1 nimetatud olulise keskkonnamõjuga tegevus ja ei kuulu KeHJS § 6 lõike 2 ja Vabariigi Valitsuse 29.08.2005 määruses nr 224 nimetatud tegevusvaldkondade alla mis vajaks keskkonnamõju eelhinnangu koostamist. Ei ole alust arvata, et planeeritav laohoone ja seda teenindav transport hakkaks tekitama suuremaid keskkonna- ja sotsiaalseid mõjusid piirkonnale kui senine tegevus kinnistul. Detailplaneeringuga kavandatavast laohoonest põhjustada võivad keskkonnamõjud on võimalik lahendada detailplaneeringu koostamise käigus. Võttes aluseks KeHJS § 33 lõike 2, ei algatatud detailplaneeringu algatamisel keskkonnamõju strateegilist hindamist.

Teavet planeeringu algatamise kohta saab Paide Linnavalitsuse planeeringute peaspetsialist Anti Annuse käest tel: 511 3815; e-post: anti.annus@paide.ee.