Jõekalda tn 1, 3 ja 24, Aasa tn 2 kinnistute ja lähipiirkonna detailplaneering

Paide Linnavalitsus teavitab, et 11.04.2022 korraldusega nr 110 algatati Jõekalda tn 1, Jõekalda tn 3, Jõekalda tn 24, Aasa tn 2  kinnistute ja lähipiirkonna detailplaneering, kinnitati lähteseisukohad ja jäeti algatamata keskkonnamõju strateegiline hindamine. Planeeringust huvitatud isik on Bergstar OÜ

Planeeringuala, suurusega ca 1,3 ha hõlmab Paide linnas kinnistuid Jõekalda tn 1, Jõekala tn 3, Jõekalda tn 24, Aasa tn 2 ja osaliselt Jõekalda tänav. Planeeringuala piir on näidatud algatamise korralduse lisas 1. Alal kehtib Paide Linnavolikogu 15.11.2007 otsusega nr 108 kehtestatud Paide linna Mündi tn 5 ja Mündi tn 7a kinnistute ja nende lähiala detailplaneering, millega planeeriti alale elamukrundid ja anti ehitusõigus. Algatatud planeeringu eesmärk on 2007. aasta detailplaneeringuga moodustatud kruntide pos 1, pos 3, pos 21 ja pos 22 muutmine ja uutele elamukruntidele hoonestusalade, rajatiste, parkimise, haljastuse ning liikluskorralduse planeerimine Jõekalda tänava tänavamaalt.

2007. aasta detailplaneeringu ja Paide linna üldplaneeringu alusel on detailplaneeringu ala maakasutuse juhtsihtotstarve elamumaa ja seda ei muudeta. Detailplaneeringuga kavandatav tegevus, elamute ehitamine ei ole keskkonnamõju hindamise ja keskkonnajuhtimissüsteemi seaduse (KeHJS) § 6 lõikes 1 nimetatud olulise keskkonnamõjuga tegevus ja ei kuulu KeHJS § 6 lõike 2 ja Vabariigi Valitsuse 29.08.2005 määruses nr 224 nimetatud tegevusvaldkondade alla, mis vajaks keskkonnamõju strateegilise eelhinnangu koostamist. Ei ole alust arvata, et planeeritavatele kruntidele ehitatavad elamud tekitaks piirkonnas olulist keskkonna- ja sotsiaalset mõju võrreldes 2007. aastal planeeritud lahendusega. Võttes aluseks KeHJS § 33 lõike 2, ei algatatud detailplaneeringu algatamisel keskkonnamõju strateegilist hindamist.

Teavet planeeringu algatamise kohta saab Paide Linnavalitsuse planeeringute peaspetsialist Anti Annuse käest tel: 511 3815; e-post: anti.annus@paide.ee ja Paide linna veebilehe lingilt: paide.kovtp.ee/et/detailplaneeringud.

Algatamise korraldus

Haldusleping

Planeering