Prääma tee 11 ja 11b kinnistute kehtestatud detailplaneering

20. jaanuar 2021:

Paide linnavalitsus algatas Paide linna Prääma tee 11 ja 11b kinnistute detailplaneeringu koostamise, andis detailplaneeringu lähteseisukohad ja jättis algatamata keskkonnamõju strateegilise hindamise (KSH) 21. detsembril korraldusega nr 625.

Planeeringuala on suurusega ca 9,2 ha, kuhu kavandatakse piimatööstuse kompleks, mille põhitegevus on piima ümbertöötlemine erinevateks toodeteks. Alal asus varasemalt Paide piimakombinaat, mille hooned on lammutamisel. Prääma tee piirkond on kujunenud Paide linnas tootmis- ja äritegevuse alaks ja seega kavandatud tegevus sobib üldplaneeringus toodud eesmärkidega. Koos tootmishoone rajamisega ehitatakse välja taristu soojusenergiaga varustamiseks, reovee töötlemiseks vajalikud rajatised, veereservuaarid toorvee varu hoidmiseks ning veega varustatuse tagamiseks rajatakse lisaks olemasolevale puurkaevule veel üks puurkaev. Planeeringualale on juurdepääs riigimaantee 15176 Paide-Nahkmetsa teelt, säilivad olemasolevad mahasõidud Prääma tee 11 kinnistule ja Präämavälja tänavale.

KSH jäeti algatamata, kuna eelhinnangu põhjal ei kaasne planeeringu elluviimisel eeldatavalt olulist keskkonnamõju.

Detailplaneeringu koostamisest huvitatud isik on TERE AS. Detailplaneeringu algatajaks ja kehtestajaks ning koostamise korraldajaks Paide Linnavalitsus (Pärnu 3, Paide linn, e-post paide@paide.ee).

Korralduse lisa

 

Uuringud
 
 
Kehtestatud planeering
Kooskõlastused